Followers

Thursday, January 6, 2011

"I LOVE CLICK: MY BEST TRAVEL PICTURE!"

Zura dijemput oleh Biqque untuk join contest yang dianjurkan.. sebenarnye Biqque, sebelum dijemput zura nak sangat join cume zura xde gambar yg happening mcm kwn2 lain tu tapi pas Biqque jemput rasa macam 'pe salahnye zura try, kan??' hehehe - Just Try My Luck!!

Untuk tahun 2010, merata jugak zura pegi jejalan - Februari Langkawi, April Kuching dan Disember Penang tetapi banyak2 tempat yang zura pegi lasyer zura suka sgt ke Kuching.. amat besh sebab antaranye bg zura sabah/sarawak tu bukan dekat macam Semenanjung ni sekali dapat pegi mmg suke sgt2..

zura pertaruhkan gambar ini... taraaaaaa!!

Zura g Kuching bulan April (Khamis - Sabtu) keluarga Zura (suami+aina) dan kawan Zura yg Zura panggil 'Acik' (suami+anak). masa nak booked tiket tu mmg excited sgt ni, Zura sungguh suh stay Kuching 4 hari sbb nak g jalan sana sini tapi masing2 cakap 3 hari je cukup takut boring .. hehehe

Ok, gambar ni masa di Perkampungan Budaya Sarawak (PBS) [hari kedua]. Disebabkan masa agak terhad kami rancang pegi awal so boleh abis awal dan dapatlah g tempat2 lain.. Seawal kul 9.30am kami dah sampai (awallah tu sbb open 9am) dah amik tiket (adult: RM60 Child:RM30) dan pasport (setiap 'rumah yang kami pegi kena cop kat pasport tu so mmg menarik sgt).

Ada 7 rumah kat PBS ni - Rumah Cina+ Rumah Tinggi Melanau+Rumah Melayu+Rumah Orang Ulu+Rumah Penan+Rumah Iban+Rumah Bidayuh disamping adalah tempat2 makan, pertunjukan budaya (tarian mengikut bangsa yang ada kat PBS) dan kedai cenderahati. Sume Rumah kami pegi mmg besh dan mmg penat dan gambar di atas tu di Rumah yg akhir skali - Rumah Iban sbb tu Biqque boleh tgk yg muka seronok+penat (zura yg pakai baju kaler hijau) dan ada jugak yg smpi kaki seluar berlipat sbb agak penat+berpeluh dan mcm2 ;)

abis2 pusing kat PBS jer makan masa, sedar2 dah kul 4.30pm wow lamanyerrr (mcm ni nak g tempat lain?? hehehe) kuar je dr PBS, dlm kete org yg dok belakang (zura antaranya) dah BOOM!! sbb penat sgt... terus balik hotel dan malam cume kuar g makan sbb x larat sgt2..
Walau pun cmtu zura tetap rasa besh sgt2 sbb 3hari 2 malam even x dpt g banyak tempat (selain Waterfront/Sarikin) Zura dapat gak pengalaman yang x banyak tp x kurang dan pengajaran ---> g bercuti mana2 atleast kena 4 hari maaaa ;) yang ini husband dan family Acik pun setuju.. taupun hahaha

Buat kawan2 yg x penah sampai Kuching especially PBS kena dtg jugak PBS ni sbb w/pun tiket agak mahal tapi berbaloi2 sbb besh sgt tempat tu dan pengalaman yg mmg xkan rugi, lagi rugi kalau x pegi... Happy Holiday!!
Klik SINI untuk Join!!

3 comments:

Biqque said...

wahhh sungguh bernas info! :D mekasih masuk ek...good luckkkkkk! :)

Lily Riani said...

i pun ada contest, try ler yek, menang dpt epal :)

http://lilyrianitravelholic.blogspot.com/2011/01/best-give-away-ever-and-ever-ever.html

azura samsuddin said...

@Biqque: tq Biqque... saje share info
@Lily Riani: hehehe insyaAllah akan menyusul ;)